Palvelut
Asunto- ja kiinteistöoikeus
Myyjän ja ostajan kannalta merkittävin ongelma koskee asunnon tai kiinteistön laatuvirhettä, kuten kosteusvaurioita, sekä tähän perustuvia hinnanalennus- ja vahingonkorvausvaatimuksia. Vaurioiden selvittelykustannukset voivat nousta laatuvirhetapauksissa erittäin suuriksi.
Sopimusoikeus
Hyvin laaditulla sopimuksella voidaan välttää tarpeettomia sopimusriitoja. Puutteellisesti tai huonosti laadittu sopimus voi vaarantaa tavoitteiden saavuttamisen ja johtaa yllättäviin vastuisiin ja korvauksiin. Myös tarpeettoman vaikeaselkoiset sopimukset aiheuttavat epäselvyyksiä.
Työoikeus
Työsuhteen päättäminen edellyttää työnantajalta hyvää työsopimuksen irtisanomis- ja purkamisperusteiden sekä niitä koskevien menettelytapojen tuntemista. Perusteeton työsopimuksen päättäminen voi puolestaan oikeuttaa työntekijän korvauksen saamiseen työnantajalta.
Yhtiöoikeus
Yrityksen liiketoiminta on dynaamista toimintaa. Yritysjärjestelyillä, kuten yhtiön sulautumisella ja jakautumisella sekä liiketoiminnan siirrolla, voidaan vaikuttaa positiivisesti yrityksen liiketoimintaedellytyksiin. Verosuunnittelu on osa yrityksen tehokasta liiketoimintaa.
Vahingonkorvausoikeus
Oikeus vahingonkorvaukseen voi syntyä monella eri perusteella. Yleensä vahingonkorvaus perustuu sopimusrikkomukseen tai sopimussuhteen ulkoiseen vastuuseen, kuten rikoksella aiheutettuun vahinkoon tai liikennevahinkoon. Vahingon määrän selvittäminen on osa kokonaisuutta.
Perhe- ja jäämistöoikeus
Erityisesti vaativat pesänselvitykset sekä ositukset ja perinnönjaot edellyttävät yleensä pesänselvittäjän ja -jakajan määräämistä tuomioistuimen toimesta. Oikea-aikaisella perhevarallisuus- ja jäämistösuunnittelulla voidaan vaikuttaa tehokkaasti myös verotukseen.
Lapsioikeus
Lapsen huollossa, asumisessa, tapaamisoikeudessa ja elatuksessa ensisijaisena tavoitteena on aina lapsen edun toteutuminen. Lapsen omilla toivomuksilla ja mielipiteellä on myös merkitystä asiassa. Follo-sovittelulla voidaan saada myös vanhemmille tyydyttävä ratkaisu.
Oikeudenkäynnit ja riidanratkaisu
Oikeudenkäynti on yleensä viimesijainen keino riidan ratkaisemiseksi. Rikokseen henkilö voi joutua osalliseksi myös oman huolimattomuutensa seurauksena. Tuomioistuinsovittelulla voidaan yleensä saavuttaa hyväksyttävä ratkaisu kaikille asianosaisille.